Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Fjernvarme som opvarmningsform
Langt størstedelen af de danske boliger opvarmes med fjernvarme — og antallet vokser støt. Fjernvarme er oftest den varme, der er i overskud, når der produceres elektricitet og varme fra afbrændingen af affald. Samtidigt er fjernvarme den energiform, som udleder mindst CO2.
Hos Berggreen VVS har vi stor erfaring, når det gælder etablering af fjernvarmeanlæg, indregulering og servicering af fjernvarmeanlægget. Vi laver løsninger til både private boliger samt større boligblokke og komplekser.
Vi har stor erfaring i etablering af nye, store fjernvarmeanlæg. Der er mange bolde der skal holdes i luften når murer, tømrer, elektriker, blikkenslager og VVS-installatører skal arbejde på samme projekt – men vi har den nødvendige viden om præcis styring af disse projekter.
Konceptet bag fjernvarme
Fjernvarmeværket med placering nær din bolig sender det opvarmede vand gennem et højisoleret rørsystem, som derefter bliver fordelt til boligerne. Det varme vand anvendes primært til to formål. Det kan bruges til opvarmning af boligen eller bruges til varmt brugsvand. Efter vandet har afgivet sin fornødne varme, så er det klart til at blive sendt retur til fjernvarmeværket, hvor det igen kan varmes op.
Fordele ved fjernvarme
- Enkel og billig opvarmningsform — Selve installationen er relativ enkel og derfor billig, så den tjener sig relativt hurtig ind.
- Driftsøkonomisk fordelagtig.
- Fremtidssikker — Ny installation har en levetid på mellem 25 og 30 år.
- Driftssikker — Installationen består af få gennemtestede komponenter.
- Forsyningssikkerhed — Ansvar for driften ligger hos fjernvarmeværket.
- Miljøvenlig.
Få del af de mange fordele allerede i dag. Hvis du måtte have nogen eventuelle spørgsmål, så er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os. Bedre Bad – Bedre Energi i Brønshøj er behjælpelige med kyndig ekspert rådgivning.
Sådan kan du forbedre din fjernvarme
Du kan forbedre din fjernvarme ved blandt andet at få nye ventiler:
- Termostatventiler på de ældre fjernvarmeanlæg (over 10-15 år) måler kun på vandtemperaturen i rørene – ikke på rumtemperaturen! Og dét koster dig dyrt. Der er penge at spare ved bedre styring af varmen ved fx at skifte dine termostater og ventiler ud.
- Manuelle gulvvarmeventiler udskiftes til termostater eller elektronisk styring
Men der er også andre muligheder:
- Cirkulationspumpenskal være A-mærket – bruger mindst strøm
- Ny varmvandsbeholder/veksler
- Isolering af varmerør
Generelt kan du næsten altid spare penge ved at modernisere dit anlæg
Trænger dit anlæg til et tjek?
Hvordan påvirker fjernvarme din energiregning?
Først og fremmest er det vigtigt at konkludere, at fjernvarme er en langt billigere opvarmningsform sammenlignet med alternative energikilder, herunder eksempelvis gas, olie eller el. Derefter kan vi kigge på den fjernvarmepris, som påvirker den fremtidige energiregning. Prisen bliver påvirket af en række faktorer, hvor vi vil gennemgå de vigtigste. Den enkelte fjernvarmeanlægs økonomi spiller selvfølgelig en væsentlig rolle. Samtidig påvirkes prisen også af afstanden mellem den enkelte bolig og anlægget. Ligeledes har indkøbsprisen på det brændstof, som fjernvarmeanlægget benytter ligeledes en væsentlig betydning.
Hvad koster det at opvarme boligen med fjernvarme?
Fjernvarme er billigere end både gas, olie og elvarme. Dog afhænger driftsomkostningerne både af dit lokale fjernvarmeanlæg og deres økonomi, hvor tæt dit lokalområde er beboet samt prisen på brændstof.
Er det meget vedligeholdelse når man har fjernvarme?
Nej – det er der ikke. Et fjernvarmeanlæg bør efterses en gang om året. Det kræver en vvs-installatør som os, da vi skal kontrollere at anlægget kører problemfrit og er veljusteret. Dertil sørger vi også for at fjernvarmerørenes filtre bliver renset og anoden i varmtvandsbeholderes skal tjekkes og eventuelt udskiftes.
1-2 gange årligt skal du selv huske at åbne og lukke kuglehanerne på fjernvarmeanlægget. På denne måde lukker du for vandgennemstrømningen og hermed sikrer at de fungerer efter henstigten. Du kan også kontrollere at sikkerhedsventilen på anlægget stadig virker, ved at åbne den. Er du i tvivl om hvordan dette gøres, så tøv ikke med at give et kald.
Hvor længe er levetiden på et fjernvarmeanlæg?
Et fjernvarmeanlæg kan sagtens bruges i 30 år eller mere. Det er meget sjældent, at der skal udskiftes dele på disse anlæg. Fjernvarmeanlæg er kendt for deres driftsikkerhed og lave driftsomkostninger. Dog ser vi store fremskridt inden for cirkulationspumper, som med tiden bliver bedre og bedre samtidigt med at de forbruger mindre energi. Har du en cirkulationspumpe af ældre dato, så kan du med fordel erstatte den med en energisparepumpe.
Gode råd til dig med fjernvarme
Vi har et meget simpelt råd til dig, som allerede har, eller overvejer at få fjernvarme installeret i sin bolig. Vores råd er blot, at det kan være økonomisk fordelagtigt at skrue langsomt op og ned for sit fjernvarmeanlæg. Det gælder eksempelvis efter anlægget har været sommerlukket. Vores generelle erfaring er, at man kan spare mellem 800 kr. og 1.200 kr. på en fyringssæson, hvis man tager udgangspunkt i en gennemsnitsfamilie. Samtidig nyder miljøet også godt af det gennem en lavere udledning af CO2.
Overvejer du fjernvarme?
Kontakt os for at høre om fordelene og om de besparelser, du kan opnå ved fjernvarme.
Kontakt os allerede i dag!
Berggreen VVS laver fjernvarmeløsninger i hele Storkøbenhavn, herunder Husum, Virum, Farum, Bagsværd, Frederiksberg, Skovlunde, Vanløse, Herlev, Amager, København og i Brønshøj, hvor vi bor.